Kutyakozmetika

A teljeskörű kutyakozmetikai kezelés a mi esetünkben magában foglalja: előzetes konzultáció/igényfelmérés , bontás, előnyírás, fürdetés/szárítás/fésülés/kefélés, utónyírás gépi/kézi, karmok/tappancsok/szemek/fülek és az esetleges bűzmirigy kezelését.

Egészségügyi nyírás

Karomvágás, tappancsszőr nyírás, végbél környéki nyírás, fülszőr kiszedés és fültisztítás, szemtisztítás és kérés esetén bűzmirigy kezelés.

Miért fontos az egészségügyi nyírás? – Kozmetikázás esetén sokan gondolják, hogy kizárólag a szép küllem és megjelenés áll, de a mi véleményünk szerint ennél jóval fontosabb a kutyusunk ápoltságának és egészségügyi állapotának hosszú távú megőrzése és a jó közérzet, ehhez pedig elengedhetetlen a rendszeres egészségügyi nyírás.

Trimmelés

Drótos, szálkás, vegyes szőrű kedvenceink elhalt szőrének az eltávolítása.

Mi is az a trimmelés? – Először is fontos tisztázni, hogy a trimmelés nem egyenlő a nyírással, ugyanis bizonyos kutyafajtáknál a trimmelés kozmetikai technika segítségével eltávolítjuk az elhalt szőrszálakat trimmelő kővel/gumiujjal/késsel/ujjunkkal, ezután az új friss szőrzet gyorsabban növekszik, egészségesebb hatást kelt, valamint magának a kutyusunknak is egészségesen csillogó, ápolt szőre és bőre lesz.

Nyírás

Fajtára jellemző standard fazonra nyírás illetve a gazdi egyéni igényei szerinti fazon alakítás. Miért fontos ez a 4 lábú kedvenceinknél? – Egy szépen megnyírt kutyus ápolt külsőt takar, boldogabb, jobb a közérzete és érzi a törődést, amely nagyban kihat az állat környezetére és saját életminőségére is. Vannak kutyafajták, akik a fajtára jellemző megnyírt fazonnal képesek teljesíteni a fajtára jellemző tulajdonságaikat. Továbbá érdemes már tavasszal felkészíteni kedvenceinket az egyre melegebb nyarakra egy rövidebb, kényelmesebb szőrzettel, amely nem terheli meg a szervezetüket. Az őszi időszakban pedig a téli hidegebb időre és a gyengébb immunrendszerre gondolva ajánlott a kutyusoknak egy kicsit hosszabb fazont készíteni. A fazon nyírásra/igazításra szakértelemre van szükség, amelyet csapatunk a legjobb tudásának megfelelően biztosít.

Fürdetés, szárítás, fésülés, kefélés

Szőrzetnek megfelelő samponnal és balzsammal történő fürdetés majd szárítás és főnözése. Valamint csomómentesre fésülés illetve az elhalt szőrszálak eltávolítása. Ezek a kozmetikai műveletek részei az eljárásunknak, ugyanis egy piszkos, koszos, csomós szőrzetű, elhanyagolt kutyus hajlamosabb a depresszióra és gyakrabban kedvetlen, akadályozza olykor a szabad mozgásban, ha beleakadnak tárgyak az összeállt szőrzetébe, viszont a fürdetés/szárítás/kefélés/fésülés műveletekkel a kutyus visszanyeri vidámságát és újra „jól érzi magát a bőrében”

Kedves Vendégeink, Gazdik!

 

Tájékoztatunk Benneteket, hogy a kutyapanzió szolgáltatásunkban 2023. január 1-jétől az alábbi változások történnek:

Mindazon vendégek, akik a kutyapanzió szolgáltatásunkat igénybe kívánják venni, a szolgáltatás árának 50%-ának megfelelő összeget kötelesek megfizetni a foglaláskor ahhoz, hogy a foglalás érvényes legyen. A kutyapanzió szolgáltatás a lefoglalt időpont előtti 7. napig ingyenesen lemondható, így az előre megfizetett összeget visszatérítjük. Abban az esetben, ha a lefoglalt időpont előtti 7 napon belül jelentitek be a lemondást vagy nem jelentek meg a lefoglalt időpontban, akkor a megfizetett összeg nem jár vissza.

 

Köszönjük megértésetek, bízva szíves együttműködésetekben!

Close